het alfabet van Olle Kaboem
Olle Kaboem

Solo’s & stelletjes

In het alfabet van Olle Kaboem zijn de volgende letters duidelijke paren: kx, nm, bdpq. De vorm van deze letters lijkt sterk op elkaar. Ook andere indelingen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld op klank. Alle klinkers kunnen ook zonder probleem bij elkaar. Maar sommige letters doen alleen solo’s. Fremdkörpers zijn het, Drama queen’s meestal ook.

Solo scenario

R is alleen sterk in zijn eentje. De s is op zijn best samen met de z. J en l gaan ook heerlijk samen. De g takes the floor, alone.

Ik heb nu van 1 verhaallijn het storyboard klaar, met een tweede verhaallijn ben ik nog bezig. Iemand gaf me de tip om, als ik er tekstueel niet uitkom, te proberen de slechtste teksten ooit te schrijven. Dat is een wereldtip. Rake teksten schrijven is lastig maar lange tijd lelijke zinnen schrijven is ook niet te harden. Vaak zit er dan toch opeens weer een zin of associatie tussen die me bevalt.

 

 

……………….
Dit is een bericht van het proces-blog van lettertype Olle Kaboem. Sinds 2012 ontwerp ik dit lettertype en schrijf ik zijn verhaal. Hij is een zwart vierkant met afgeronde hoeken en heeft in alle opzichten een uniek karakter, formeel bijvoorbeeld omdat hij niet is opgebouwd uit penstreken en lijnen maar uit een (vierkante) vorm.